Είδαμε και συγκεντρώσαμε για εσένα τα highlights του Google Marketing Live 2024

Νέες και πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες έρχονται τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με όσα είδαμε στο Google Marketing Live 2024, έχοντας στο επίκεντρο το Google AI και την αποτελεσματικότερη αξιοποίησή του!

Πιο αναλυτικά:

1. Εμφάνιση Shopping Ads, ως αποτελέσματα οπτικής αναζήτησης.

Η Google προσφέρει μία νέα ευκαιρία στους αγοραστές, να βρουν και να επισκεφθούν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, προβάλλοντας στην κορυφή των αποτελεσμάτων διαφημίσεις προϊόντων, μέσω οπτικής αναζήτησης του Google Lens.

2. Βελτιστοποίηση της κερδοφορίας στις Performance Max και Shopping καμπάνιες, λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος πώλησης προϊόντος.

Οι νέοι στόχοι ενισχύουν το κέρδος στις καμπάνιες πωλήσεων, δίνοντας προτεραιότητα στις διαφημιστικές τοποθετήσεις, που συμβάλλουν στην επίτευξη υψηλότερων κερδών (και όχι απλά εσόδων) για την επιχείρησή σας.

3. Ενίσχυση της εικόνας και της αναγνωρισιμότητας του Brand σας, σε καμπάνιες Performance Max, με τη βοήθεια του Google AI.

Διατίθενται νέες δυνατότητες εισαγωγής χρωμάτων και γραμματοσειρών του Brand σας, για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξή του, μέσα από καμπάνιες Performance Max.

4. Partnership ads: Δυνατότητα δημιουργίας διαφημίσεων, σε συνεργασία με influencers στο YouTube.

Οι διαφημίσεις συνεργασίας που προβάλλονται στο κανάλι του δημιουργού, αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικές στην αύξηση των μετατροπών / επιθυμητών ενεργειών (έως και 20% σε σχέση με τις απλές διαφημίσεις που φέρουν μόνο το σήμα του διαφημιζόμενου).

5. Αυτοματοποιημένες εκπτώσεις

Εφαρμογή αυτοματοποιημένων εκπτώσεων, με τη δύναμη του Google AI και σκοπό τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορους παράγοντες, όπως το ιστορικό πωλήσεων, την καταναλωτική συμπεριφορά, τις τιμές ανταγωνισμού και το κόστος.

6. Παρουσίαση προϊοντικών καταλόγων σε YouTube Shorts.

Δημιουργία πιο διαδραστικών και εντυπωσιακών διαφημίσεων, που συνδυάζουν βίντεο με προβολή προϊόντων και παροτρύνουν τον χρήστη να αλληλεπιδράσει.

7. Βελτίωση και εμπλουτισμός των εικόνων, σύμφωνα με τις προτάσεις του Google AI.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό οπτικό υλικό, εύκολα και γρήγορα, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας ήδη υπάρχουσες εικόνες.

Not The Same - ideogramma